Update: Neways ziet omzet oplopen

Door ABM Financial News op 21 april 2022 09:42 | Views: 2.855

Update: Neways ziet omzet oplopen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Neways heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien toenemen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een tussentijdse update van Neways.

Neways boekte in de eerste drie maanden van 2022 een omzet van 134,2 miljoen euro, een stijging van 12,4 procent op jaarbasis. De vraag in alle sectoren was sterk, aldus het bedrijf.

De orderinstroom nam met 7,7 procent toe en kwam uit op 181,3 miljoen euro, waardoor de orderportefeuille aan het eind van het eerste kwartaal uitkwam op 411 miljoen euro. Dit was een stijging van 12,8 procent ten opzichte van eind 2021.

Neways ziet nog altijd diverse verstoringen in de aanvoer van onderdelen en samen met hogere prijzen voor energie en oplopende inflatiecijfers kunnen deze factoren volgens het bedrijf een negatief effect hebben op de resultaatvorming.

Het bedrijf heeft geen activiteiten die in directe zin geraakt worden door de oorlog in Oekraïne, maar stelde donderdag wel de gevolgen ervan op de aanvoerlijnen te monitoren. Hetzelfde geldt voor de COVID-beperkingen.

De outlook voor 2022 werd donderdag door Neways herhaald.

Neways is vrijwel volledig in handen van Infestos van Bernard ten Doeschot. Er is nog een pluk van circa 2 procent van de aandelen genoteerd aan Euronext Amsterdam. Mogelijk komt er nog een squeeze-out, maar vooralsnog wordt de notering in stand gehouden.

Update: om toelichting Infestos te geven.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront