Beursblik: solide kwartaal AkzoNobel

Door ABM Financial News op 21 april 2022 09:38 | Views: 1.385

Beursblik: solide kwartaal AkzoNobel
Beeld: Akzo Nobel

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen "netjes" verslagen, maar de outlook voor heel dit jaar blijft uitdagend. Dit stelden analisten van JPMorgan Cazenove donderdag.

De omzet afgelopen kwartaal viel 1,6 procent hoger uit dan JPMorgan had voorzien. De aangepaste EBIT noteerde ondanks een daling van 25 procent op jaarbasis wel 17 procent hoger dan de zakenbank had verwacht. De volumedaling was kleiner dan de analisten hadden gedacht. En de prijzen ontwikkelden zich ook gunstiger.

In 2023 wil Akzo een aangepaste EBITDA van 2 miljard euro realiseren. JPMorgan wijst erop dat de consensus op 1,8 miljard euro zit.

De zakenbank heeft een Neutraal advies op AkzoNobel met een koersdoel van 105,00 euro. Het aandeel stijgt donderdag 5,1 procent naar 82,68 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.