Beursblik: Randstad overtreft verwachtingen

Door ABM Financial News op 26 april 2022 08:51 | Views: 2.217

Beursblik: Randstad overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft over het eerste kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit stelde Jefferies in een eerste analyse van de resultaten van het uitzendbedrijf over het eerste kwartaal van dit jaar.

Jefferies zag het operationeel resultaat (EBITA) 8 procent boven de consensus uitkomen, terwijl de outlook er op duidt dat Randstad betere perspectieven heeft dan Manpower, die vorige week met de resultaten over het eerste kwartaal naar buiten trad.  

De bank wees op de outlook van Randstad waarin het bedrijf aangaf dat de positieve ontwikkelingen in april zich doorzetten en dat lijkt volgens de bank te wijzen op een autonome omzetgroei die over het tweede kwartaal boven de consensus van 8,6 procent kan uitkomen. Over het eerste kwartaal lag de autonome omzetgroei op 15 procent.

Manpower verwacht een autonome groei van de dagomzet van 2 tot 6 procent in het tweede kwartaal, waar deze over het eerste kwartaal op 6 procent uitkwam.

Jefferies hanteert het advies Underperform voor het aandeel Randstad met een koersdoel van 43,00 euro.

Het aandeel Randstad sloot maandag op een rood Damrak 52,52 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront