Nokia boekt hoger resultaat

Door ABM Financial News op 28 april 2022 08:48 | Views: 3.283

Nokia boekt hoger resultaat
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nokia heeft in het afgelopen kwartaal een licht hogere vergelijkbare nettowinst geboekt, gesteund door een sterke vraag naar mobiele netwerken. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van het Finse technologiebedrijf.

"Over het algemeen markeerde het eerste kwartaal een sterke start van het jaar, zowel wat omzet betreft als winstgevendheid", zei CEO Pekka Lundmark.

Nokia waarschuwde wel dat beperkingen in de toeleveringsketen op de omzet drukken, naast een ongunstige timing van octrooilicenties die moesten worden verlengd.

Nokia boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 212 miljoen euro, in vergelijking met 261 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De vergelijkbare nettowinst bedroeg 409 miljoen euro, tegenover 373 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg met 5,4 procent tot 5,35 miljard euro.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een vergelijkbare nettowinst van 340 miljoen euro op een omzet van 5,27 miljard euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.