ING verhoogt koersdoel NN

Door ABM Financial News op 28 april 2022 10:04 | Views: 5.406

ING verhoogt koersdoel NN
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel verhoogd voor NN van 51,00 euro naar 52,50 euro en handhaafde het koopadvies, vanwege de recente overnames en desinvesteringen. Dit bleek uit een rapport van de Nederlandse bank.

De verhoging van het koersdoel volgt nadat de verzekeraar de overname van MetLife in Polen heeft afgerond, temidden van een integratieproces in Griekenland. Controle over de timing was volgens analist Jason Kalamboussis belangrijk omdat de kasstroom uit deze activiteitenen 50 procent van het verkochte NN Investment Partners moet dekken.

Volgens Kalamboussis laat dit zien dat NN zijn expertise versterkt op het gebied van consolidatie, terwijl het bedrijf zijn bedrijfsprofiel hervormt en het rendement verhoogt. "Daarom verwachten we dat er in de tweede helft van 2022 meer fusies en overnames zullen plaatsvinden", zei hij.

Het aandeel NN noteerde donderdag op een groen Damrak 2,4 procent hoger op 47,06 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront