Beursblik: cijfers KPN grofweg in lijn

Door ABM Financial News op 29 april 2022 09:08 | Views: 1.956

Beursblik: cijfers KPN grofweg in lijn
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar grofweg conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van Bank of America vrijdagochtend.

De omzetstijging van 2,0 procent lag 0,5 procent hoger dan waar de consensus rekening mee hield. De groei van de EBITDA na leases overtrof de verwachtingen met 0,8 procent.

"Al met al in lijn met de consensusverwachtingen", zo stelden de analisten. De fasering van de capex-investeringen ondersteunde bovendien de operationele vrije kasstroom, aldus Bank of America. Wel sprak Bank of America van een makkelijke vergelijkingsbasis ten opzichte van een jaar eerder, toen KPN te kampen had met een eenmalige post van 8 miljoen euro.

Desondanks groeit de consumententak nog steeds en neemt de krimp in de zakelijke markt af. "Dit laat zien dat er vooruitgang wordt geboekt met de transformatie van het bedrijf."

Bank of America heeft een Neutraal advies op KPN met een koersdoel van 3,00 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend met 0,5 procent tot 3,28 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.