Deutsche Bank verlaagt koersdoel Besi

Door ABM Financial News op 4 mei 2022 08:19 | Views: 10.055

Deutsche Bank verlaagt koersdoel Besi

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verlaagd van 84,00 naar 76,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Robert Sanders.

De corona-onrust in China en een tragere ontwikkeling op de markt voor smartphones raken Besi, aldus de analist. "Het helpt duidelijk niet als 13 grote steden in China in lockdown zitten." Afgelopen jaar groeide de omzet van Besi in China met 86 procent en maakt inmiddels 38 procent van de groepsomzet uit. Dat is een risico waarvoor Deutsche Bank al waarschuwde. De bank besloot de winsttaxaties met 9 tot 12 procent te verlagen.

Maar de tegenwind biedt volgens Sanders ook een koopkans. Met een koers van minder dan 60 euro voor Besi, is dit een mooie manier om blootstelling te krijgen aan de chipsector, meent de analist.

Besi sloot dinsdag op 54,88 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
andre68
0
Tja, dit is toch bijna een achteraf een koe in de kont kijken advies. Beleggen is vooruitzien en je moet eerder kijken wat er gebeurt als China weer open gaat.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront