'Shell rekent af met analistenverwachtingen'

Door ABM Financial News op 5 mei 2022 09:56 | Views: 10.132

'Shell rekent af met analistenverwachtingen'
Beeld: Shell International Limited

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft dankzij de hoge olieprijzen in het eerste kwartaal meer winst geboekt dan verwacht. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING donderdag.

In de eerste drie maanden van dit jaar verdiende Shell 9,1 miljard dollar, op basis van de geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten toewijsbaar aan aandeelhouders. Dat was meer dan de 8,7 miljard dollar die analisten gemiddeld hadden voorzien. ING zag daar nog flink onder met 8,0 miljard dollar.

"Het grootste verschil zat bij Oil Products dankzij hogere raffinagemarges", aldus Mulder.

De operationele vrije kasstroom van 14,4 miljard dollar geeft Shell de ruimte "om de schuld te verlagen en de aandeelhouder te verwennen met dividenden en aandeleninkopen", meent de analist van ING.

Shell verwacht in de tweede helft van 2022 om ruim 30 procent van de operationele vrije kasstroom uit te keren aan de aandeelhouders. "Dat is nog eens 5 tot 8 miljard dollar, of zelfs meer, in aandeleninkopen", merkte Mulder op.

"Per saldo meevallende resultaten, maar omdat we menen dat de olieprijs al heeft gepiekt, is een Houden advies gerechtvaardigd", stelt de analist.

Het aandeel Shell wint donderdag 3,0 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
LLinssen
2
De klanten van ING zullen wel weer blij zijn met het zoveelste houden advies, maar wanneer gaf Mulder ook alweer een koop advies, dat was volgens mij toch echt voor zijn laatste verkoop advies.
Esmado
2
quote:

LLinssen schreef op 5 mei 2022 11:29:

De klanten van ING zullen wel weer blij zijn met het zoveelste houden advies, maar wanneer gaf Mulder ook alweer een koop advies, dat was volgens mij toch echt voor zijn laatste verkoop advies.
Ontslag van Mulder is gerechtvaardigd!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront