Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel ForFarmers

Door ABM Financial News op 5 mei 2022 10:21 | Views: 3.569

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel ForFarmers
Beeld: ForFamers

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel voor het aandeel ForFarmers verlaagd van 4,25 naar 3,75 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek donderdag uit een analyse van KBC Securities naar aanleiding van de update van ForFarmers over het eerste kwartaal van dit jaar.

Volgens de bank kampt de producent van veevoer met aanzienlijk hogere prijzen voor grondstoffen, volgend op de inval van Rusland in Oekraïne. Tot nu toe is ForFarmers erin geslaagd om voer te blijven leveren aan klanten en zal dat volgens KBC Securities ook kunnen blijven doen, maar de prijsstijgingen van grondstoffen en energie kunnen niet volledig worden doorgerekend.

Dit alles drukte de onderliggende EBITDA vorig kwartaal met een forse 47,2 procent op jaarbasis, ondanks aanhoudende kostenbesparingen. KBC Securities mikte voor de update van vandaag voor het eerste halfjaar op een terugval met 18 procent.

Het aandeel ForFarmers noteerde donderdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger 2,84 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront