'Kwartaalcijfers AMG minder sterk dan verwacht'

Door ABM Financial News op 5 mei 2022 13:44 | Views: 9.619

'Kwartaalcijfers AMG minder sterk dan verwacht'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van AMG in het eerste kwartaal van dit jaar waren niet zo sterk als gehoopt. Dit stelde Degroof Petercam donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van AMG gisterenavond.

De bank was vooraf iets enthousiaster over de impact van de opgelopen lithiumprijzen voor het speciaalmetaalbedrijf dan uit de cijfers bleek. 

De omzet AMG liep op jaarbasis met 53 procent op tot 404 miljoen dollar. De EBITDA steeg zelfs met 93 procent tot 54,8 miljoen dollar en dit leverde een marge op van 13,6 procent. Een jaar terug was dit nog 10,7 procent.

De analistenconsensus rekende vooraf op een sterkere toename van de EBITDA tot 58,3 miljoen dollar en Degroof mikte zelfs op 64,7 miljoen dollar.

Niettemin sprak Degroof Petercam van een significante verbetering, ofschoon de nettoschuld van 347 miljoen dollar 30 miljoen dollar hoger uitpakte dan de bank verwachtte.

AMG mikte voor 2022 op een EBITDA van 225 miljoen dollar, maar trok dit woensdagavond op naar 260 miljoen tot 290 miljoen dollar. Dit is volgens de bank wat aan de lichte kant, maar de outlook voor een EBITDA van 350 miljoen dollar voor 2023 en van 500 miljoen dollar of meer in vijf jaar tijd is volgens Degroof Petercam bemoedigend.

Degroof Petercam heeft het advies voor het aandeel AMG op Houden staan met een koersdoel van 45,00 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
Rasbeleg
3
Achteraf excuusjes verzinnen voor de daling. Het is trieste manipulatie van de koers van een mooi bedrijf. Misschien dat dat ze bij groof dat een keer kunnen roepen. Die -10 vertegenwoordigt nu 10x die par miljoen dat groof er zelf naast zat.
Retired
5
Bij AMG zet DeGroof de verwachting altijd onrealistisch hoog. Dan valt het altijd tegen.
Let Op!: Nu noemen ze de 350 miljoen voor volgend jaar bemoedigend. Als AMG volgend jaar 370 miljoen haalt, noemen ze dat tegenvallend omdat ze dan ineens op 430 miljoen hadden gerekend.
Bij bijvoorbeeld een ASML is het glas wel altijd halfvol, ongeacht de tegenvallers.
Het schijnt er niet in te mogen zitten voor de kleine belleger op AMG. En uiteindelijk zijn we toch echt allemaal afhankelijk van de waan van de dag van die ^%# analisten.
Dat sommigen twijfelen aan hun integriteit is soms wel te begrijpen.
Rasbeleg
1
Ze zouden een keer een groot onderzoek moeten doen naar die analisten. Iets voor FTM.
Olie
2
Laat de Amsterdam stock exchange zich door een paar bankmedewerkers leiden die een beetje 'mikken'? Hou toch op met die analistenconsensus. De cijfers van AMG zijn uitstekend maar een paar bankemployees gokten gemiddeld net wat aan de hoge kant. Het is serious business op de beurs hé, geen gokspelletje.
Just lucky
2
Bij Degroof Petercam zitten schijnbaar alleen maar kneuzen, zelfs mijn buurvrouw Gre weet dat er een vertraging van ca. 3 mnd zit in de lithiumprijs voordat het tot uitdrukking komt in het resultaat.
jan de vakman
4
Kijk eens wat onwerkelijke luchtfietserij, van de analistjes, doet met de koers vandaag, ze houden op geen enkele wijze er rekening mee, dat ook amg kampt met veel hogere kosten, ze vergapen zich alleen aan hoge lithium prijzen, hoe dom!!
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront