Beursblik: solide jaarstart voor BAM

Door ABM Financial News op 5 mei 2022 16:16 | Views: 4.941

Beursblik: solide jaarstart voor BAM
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) BAM is 2022 solide gestart. Dit meent analist Tijs Hollestelle van ING.

Wel merkte hij op dat BAM profiteerde van een positieve bijdrage van 16 miljoen euro met betrekking tot een schikking over de Zeesluis IJmuiden. Ook de joint-venture PPP droeg nog eens een "uitzonderlijke" 13 miljoen euro bij.

De balans en de solvabiliteit stegen aan het einde van het eerste kwartaal, "en dat beoordelen we als duidelijk positief", aldus de analist.

Wel erkende Hollestelle dat het eerste kwartaal van het jaar voor BAM niet een heel erg belangrijk kwartaal is en dat de bouwer nog altijd een paar grote projecten uit het verleden moet afronden. Maar in het eerste kwartaal leverden die projecten geen nieuwe problemen op, wat ook een meevaller is volgens de bank.

ING heeft een koopadvies op BAM met een koersdoel van 3,50 euro. Het aandeel handelt donderdag 2,7 procent lager op 2,53 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront