Prosus in het groen bij hogere start AEX

Door ABM Financial News op 17 mei 2022 09:12 | Views: 3.692

Prosus in het groen bij hogere start AEX
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong 0,7 procent hoger naar 699,57 punten, terwijl de Midkap eveneens 0,7 procent won. 

Onder de hoofdaandelen profiteerde Prosus, grootaandeelhouder van Tencent, van een scherpe opleving van Chinese techaandelen en een paar positieve analistenrapporten. Prosus won meer dan 4 procent op 45,94 euro. 

JPMorgan Cazenove verhoogde het advies voor Prosus van Neutraal naar Overwogen. Het koersdoel ging scherp omhoog van 45,40 naar 73,40 euro. Jefferies verhoogde daarnaast het koersdoel voor Prosus van 46,00 naar 50,00 euro, maar handhaafde het Houden advies. 

Just Eat Takeaway was de grootste stijger met een koerswinst van ongeveer 5 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees erop dat Bryan Garnier het advies voor Just Eat Takeaway verhoogde van Verkopen naar Kopen. Unilever noteerde nipt lager na een verkoopadvies van het Franse Société Générale.

In de AMX won AMG 4 procent. 

In de AScX verloor B&S Group in de nasleep van de cijferrapportage op maandag krap 3 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
BeursVis
0
quote:

suske wiet schreef op 17 mei 2022 09:39:

wie springt er mee in de achtbaan ,het is mooi weer
Is dit hem dan? De lang verwachte dag! Eerst 50, dan 70 en dan gewoon weer 100!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.