Beursblik: ING haalt B&S van kooplijst

Door ABM Financial News op 17 mei 2022 09:38 | Views: 5.259

Beursblik: ING haalt B&S van kooplijst
Beeld: B&S

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor B&S verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel fors omlaag ging van 12,50 naar 7,25 euro.

Ondanks de sterker dan voorziene omzetgroei in het eerste kwartaal, zorgt de waarschuwing van B&S dat de verstoringen in de aanvoerketen, de arbeidstekorten en inflatie op de margedoelstelling voor dit jaar drukken voor terughoudendheid onder de analisten van ING.

De bank verlaagde dan ook de ramingen voor de EBITDA dit jaar met circa 7 procent tot 119 miljoen euro. De verwachtingen voor de winst per aandeel werden zelfs met 13 procent neerwaarts bijgesteld.

Op basis van de lagere verwachtingen werd het koersdoel ook naar beneden bijgesteld. Vanwege de voorziene onzekerheid op korte en middellange termijn, gerelateerd aan de kosteninflatie en de potentiële impact op de operationele marges, werd het aandeel bovendien van de kooplijst gehaald.

Het aandeel B&S koerste dinsdagochtend 4,0 procent lager op 6,50 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Bernard
0
Kan Geert schaaij weer goedkoop in slaan en over een paar weken is het weer een pareltje
Neorejj
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront