Powell ziet Amerikaanse economie "min of meer" zacht landen

Door ABM Financial News op 17 mei 2022 21:14 | Views: 9.469

Powell ziet Amerikaanse economie "min of meer" zacht landen
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve is vastberaden om de inflatie te bedwingen, maar gelooft ook in een "min of meer zachte landing" voor de Amerikaanse economie, in plaats van een harde terugval in een recessie. 

"Er zijn een aantal plausibele paden naar een 'softish' landing", zei Powell tijdens een paneldiscussie georganiseerd door de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Met dat woord "softish" bedoelt hij een landing die wel harder is dan frequente vliegers ooit meemaken, stelde Powell dat optimisme meteen weer bij. " Er kan wat pijn zijn" voor de Amerikanen, erkende hij, terwijl de Fed resolute stappen zet om de inflatie omlaag te brengen.

De Amerikaanse aandelenbeurzen bleven stevig in positief terrein, nadat Powell was uitgesproken. Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen bleef nipt onder 3 procent. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
Housepartyy
2
Net als dat inflatie aanvankelijk niet bestond en later transitory was.

Verbazingwekkend dat de mainstream media deze man op zijn woord blijft geloven.

Er is nog nooit een fed-chairman zo erg achter de curve geweest als hij. En dan vergelijken ze hem ook nog met Paul Volker...
Roelo
0
Altijd de aandelenmarkten geruststellen ..... hoge inflatie of niet, doet er blijkbaar niet toe ..... USA is al lang failliet !
Kees1
0
quote:

Roelo schreef op 18 mei 2022 07:50:

Altijd de aandelenmarkten geruststellen ..... hoge inflatie of niet, doet er blijkbaar niet toe ..... USA is al lang failliet !
Staten gaan niet failliet. De valuta maken ze zelf. Hoogstens kan het vertrouwen in de valuta verminderen. Probleem is hier dat er weinig of geen alternatief voor de dollar is.
De dollar sterkt aan tov de euro. Dat is niet vreemd als je kijkt naar het beleid van de ECB en de stand van de Europese economie.
Goud kan een vluchthaven zijn. Vreemd genoeg loopt de prijs nog niet erg op.
objectief
0
quote:

Kees1 schreef op 18 mei 2022 16:58:

[...]

Goud kan een vluchthaven zijn. Vreemd genoeg loopt de prijs nog niet erg op.
Goud wordt steeds minder een vluchthaven; daar zijn diverse oorzaken voor denk ik:
o.a. geen vluchtmiddel meer voor zwart geld (moeilijk om ervan af te komen en weer te witten)/clandestiene transacties etc., want daarvoor zijn er nu de coins.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.