CMA CGM wil belang in Air France-KLM

Door ABM Financial News op 18 mei 2022 08:53 | Views: 5.533

CMA CGM wil belang in Air France-KLM
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM en CMA CGM gaan samenwerken op het vlak van luchtvrachtvervoer en die laatste heeft ook plannen om een belang in de Frans-Nederlandse maatschappij te nemen. Dit maakten de twee woensdagochtend bekend.

Air France-KLM en CMA CGM tekenden inmiddels een tienjarige samenwerking op het vlak van luchtvrachtvervoer.

"CMA CGM heeft de stevige intentie om een belang tot 9 procent in Air France-KLM te nemen", stond in het persbericht vanochtend. Dan zou de nieuwe aandeelhouder ook een plekje in de board van Air France-KLM krijgen, mits de aandeelhouders hiermee akkoord gaan.

CMA is een Franse speler in de transportsector en logistieke industrie. Met de samenwerking hoopt CMA zijn plannen door te kunnen zetten om diensten te ontwikkelen op het vlak van transport en logistiek om de aanvoerketens van klanten te ondersteunen. Het bedrijf is actief in 160 landen via een netwerk van meer dan 400 kantoren en 750 magazijnen. Dochter CEVA Logistics vervoert jaarlijks 400.000 ton aan luchtvracht en 2,8 miljoen ton aan goederen via de grond. 

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.