Netflix snijdt in personeelsbestand

Door ABM Financial News op 18 mei 2022 09:56 | Views: 3.007

Netflix snijdt in personeelsbestand
Beeld: Netflix

(ABM FN-Dow Jones) Netflix laat in een nieuwe ontslagronde 150 werknemers gaan. Dit lied een woordvoerder van de streamingdienst weten aan The Wall Street Journal.

De meeste werknemers die vertrekken werken in de VS en de ontslagen hebben met name te maken met de nieuwe focus van het bedrijf en niet zozeer met de individuele prestaties van de werknemers, zo liet de woordvoerder weten.

De ontslagronde heeft betrekking op 2 procent van het gehele personeelsbestand van Netflix.

De ontslagen volgen op tegenvallende cijfers over het eerste kwartaal. Afgelopen kwartaal zag de streamingdienst voor het eerst in tien jaar meer abonnees vertrekken dan dat erbij kwamen. Netflix verloor 200.000 abonnees, terwijl het mikte op 2,5 miljoen meer abonnees. En in het lopende kwartaal vreest Netflix nog eens 2 miljoen abonnees kwijt te raken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Housepartyy
0
Inflatie laat zien dat een Netflix-account geen must is, en als eerste wordt beëindigd wanneer huishoudens gaan snoeien in hun bestedingen.

Ik verwacht dat dit het begin is van een tsunami aan lay-offs die komen gaan. Het sterft namelijk van dit soort bedrijven die een abonnement-constructie hebben als verdienmodel.

Overigens wel zorgelijk dat IEX het aandeel handhaaft op strongbuy.
Ellen-IEX
0
Inmiddels zijn er zoveel vergelijkbare mogelijkheden, met minder hogere prijzen p/m. De prijzen worden ook steeds hoger: www.gratistabletonline.nl/netflix-abo...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.