BAM reageert op brief minister over Afsluitdijk

Door ABM Financial News op 20 mei 2022 22:05 | Views: 11.726

BAM reageert op brief minister over Afsluitdijk
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft kennisgenomen van de brief die minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft gestuurd aan de Tweede Kamer over het project Afsluitdijk. Dit meldde de bouwer vrijdag in een persbericht.

In de brief wordt specifiek ingegaan op de uitkomsten van de recente gesprekken met de opdrachtnemer Levvel, waar BAM onderdeel van uit maakt, over vergoedingen voor extra uitgevoerd werk en het opsplitsen van de projectopdracht.

"De versterking van de dijk en andere deelprojecten die niet worden beïnvloed door de gewijzigde uitgangspunten zijn conform oorspronkelijke planning eind 2022 gereed", schrijft de minister.

Rijkswaterstaat betaalt de komende jaren een bedrag van in totaal 238 miljoen euro aan de opdrachtnemer als vergoeding voor kosten die zijn ontstaan als gevolg van hoofdzakelijk aanpassingen aan ontwerpen, verstoring van de uitvoering en opgelopen vertragingskosten. 

BAM stelt in een reactie dat het "een constructieve dialoog heeft gevoerd met de opdrachtgever Rijkswaterstaat" en dat men de afspraken ondersteunt "over vergoeding extra werkzaamheden en wijziging projectopdracht."

Bij de jaarcijfers in februari meldde BAM al dat de voorziene financiële impact van de oplossing is verwerkt in het resultaat over het jaar 2021. 

"De oplossing is in overeenstemming met BAM’s eerdere verwachtingen en brengt geen verandering in het eerder gepubliceerde vooruitzicht, waarbij BAM in 2022 een verbetering van de gecorrigeerde EBITDA-marge verwacht ten opzichte van de gerapporteerde 3,8 procent over het jaar 2021", aldus de bouwer.

Over een aantal geschilpunten hebben Rijkswaterstaat en Levvel nog geen overeenstemming kunnen bereiken, blijkt uit de brief. 

"Rijkswaterstaat en Levvel zullen een Commissie van Deskundigen vragen om advies uit te brengen over de afwikkeling van deze punten en de hoogte van het te verrekenen bedrag. Vooraf is al vastgelegd dat de bovengrens van een mogelijke vergoeding met betrekking tot de geschilpunten 87 miljoen euro bedraagt", aldus de minister. 

Naar verwachting komt het advies van de commissie niet eerder dan in 2023 beschikbaar. Een precieze datum is op dit moment nog niet te noemen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
jonas
1
Hier een dieptepunt in het etaleren van gebrek aan echte kennis bij de CDA- Kamerleden die hierover moeten oordelen.

uit de Volkskrant vandaag:

"Dat politiek Den Haag op scherp stond na publicaties in deze krant bleek eerder op de vrijdag al. Regeringspartij CDA wil een plenair debat over de kwestie. Volgens de partij is er sprake van een ‘patroon’: bij grote infrastructurele projecten maakt de overheid bij het opstellen van het programma van eisen én bij de aanbesteding grote fouten, waarvan bouwers profiteren. De uiteindelijke schade komt altijd voor rekening van de belastingbetaler, zo vreest die partij."

Zeker nog nooit iets vernomen van het financiële debacle bij de bouw van de sluizen in IJmuiden die BAM honderden miljoenen heeft gekost,

Dat moet dan oordelen over dit soort zaken! Het is bar en boos met die hedendaagse politiek!

Groet, Jonas
Snurker
3
Die jongens in de politiek, die van toeten nog blazen weten van de hun toebedeelde positie, zijn ook maar gekozen door kiezers die van toeten nog blazen weten. Daar zijn dan informateurs voor die de informatie bij elkaar harken. Tot in hoeverre die informatie oké is wat hun door 'deskundigen' in de oortjes wordt gefluisterd?
BAM, als voorgekookte op het verkeerde been gezet, heeft financieel behoorlijk klappen gehad van de voor gehangen worsten.
Die 'deskundigen' zouden eens tegen het licht moeten worden gehouden met hun hele (financiële) domicilie. Met die bevindingen is er een beeld van algemeen belang of eigen belang, en waar zij voor gaan. Dit is een reden van de zeer veel (grove) fouten. De bezem er doorheen.
Zwaluwe/Dongen
0
Wat bedoelt u met "hele domicilie"? Het is overigens "toeten noch blazen" maar dat terzijde.
Snurker
0
Domicilie van de 'deskundigen'? Een voorbeeld: Een ondernemer draait zijn zaak van het slot des morgens van buitenaf. Een ondernemer draait eveneens des morgens zijn zaak van het slot van binnenuit. Bij welke ondernemer zal er meer geld op tafel moeten komen? Dus een onderzoekje en de bezem er doorheen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront