Olieprijs blijft boven 110 dollar

Door ABM Financial News op 23 mei 2022 20:56 | Views: 2.504

Olieprijs blijft boven 110 dollar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De West Texas Intermediate-olieprijs is maandag fractioneel gestegen bij een settlement van 110,29 dollar. 

"De olieprijzen worden ondersteund omdat de benzinemarkten krap blijven te midden van een solide vraag op weg naar het piekseizoen in de VS", aldus Stephen Innes, managing partner bij SPI Asset Management. 

Volgens de Energy Information Administration liggen de benzinevoorraden in de Verenigde Staten momenteel zo'n 8 procent lager dan het vijfjarige gemiddelde in deze tijd van het jaar. En de voorraden stookolie liggen gemiddeld ruim 20 procent lager dan wat normaal is in deze tijd.

De olieprijzen kunnen ook profiteren van de lichte coronaversoepelingen in China, volgens marktkenners, die wel de snel stijgende besmettingen in Beijing in de gaten houden.

Volgens Innes zijn ook de berichten positief dat de Amerikaanse president Joe Biden en de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman elkaar mogelijk gaan ontmoeten. Toch nog toe negeerde Saoedi-Arabië oproepen van de VS dat OPEC en zijn bondgenoten de productie moeten opvoeren om de krapte in de markt tegen te gaan.

Ondertussen wacht de markt op witte rook rond een Europese importban op Russische olie maar die lijkt ver weg. Bloomberg meldde maandag op basis van ingewijden dat de kans op groen licht tijdens een EU-top volgende week steeds kleiner wordt omdat Hongarije de hakken in het zand zet en meer geld eist voor een energietransitie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Ronald Engels
0
quote:

beleggertje2020 schreef op 23 mei 2022 21:24:

Ik gok op een olieprijs van ca 200 dollar voor dit jaar !
================================

beleggertje2020,

Ik denk volgens mijn trends, minimaal WTI 138 USD tegen eind 2022 en 130 USD tegen eind 2023.

M.v.g. Ronald
jan de vakman
0
Die vraag van Joetje betekent natuurlijk wel, dat amerika, het aanbod tekort niet kan oplossen, kijk eens hoe hun voorraden dalen!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.