JPMorgan Research zet Philips op verkooplijst

Door ABM Financial News op 25 mei 2022 07:29 | Views: 7.284

JPMorgan Research zet Philips op verkooplijst
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Research heeft woensdag het advies voor Philips verlaagd van Neutraal naar Onderwogen, terwijl het koersdoel van 26,50 naar 21,30 euro ging.

Volgens de analisten loopt Philips tegen grote interne en externe uitdagingen aan. De terugroepacties bij het bedrijf drukken zowel de omzet als de winst en de risico's op rechtszaken zijn groot.

Bovendien hebben de verstoringen in de aanvoerketen gevolgen voor bijna alle activiteiten van het bedrijf. 

Verder is Philips volgens de analisten gevoelig voor een terugval in het consumentenvertrouwen en haalt het 15 tot 20 procent van de omzet uit China, waar momenteel nog altijd veel coronalockdowns zijn.

Het advies werd verlaagd, nu JPMorgan vreest dat de outlook voor 2022 niet wordt gehaald, en ook de consensus voor 2023 is in de ogen van de zakenbank niet veilig. "Er zijn weinig positieve aanjagers", concludeerden de analisten.

Het aandeel Philips sloot dinsdag 1,1 procent lager op 23,28 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
MOEdig Voorwaarts
1
Knap, dat voortschrijdend inzicht om ze nu (pas) op verkopen te zetten, terwijl er van de koers al niet veel meer over is.

www.trivano.com/aandeel/advies-jp-mor...
Gunther
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.