Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Door ABM Financial News op 25 mei 2022 13:04 | Views: 2.192

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een min of meer vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het groen. De Nasdaq lijkt 0,2 procent hoger te openen, maar de Dow Jones lijkt licht in te leveren.

Vandaag gaat de aandacht vooral naar de notulen van de Federal Reserve. 

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets verwacht geen vuurwerk van de Fed.

"Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

"Er heerst angst onder beleggers dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, gezien stagflatie op de loer ligt." 

Vanmiddag kan de markt reageren op de orders voor duurzame goederen uit de Verenigde Staten in april en de wekelijkse olievoorraden.

Olie wordt woensdag iets duurder. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 111,23 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,1 procent duurder werd op 111,98 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0657. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0700.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Snap lijkt woensdag iets te herstellen van de koersval van dinsdag, nadat het social mediabedrijf maandagavond met een winstwaarschuwing kwam. 

Toll Brothers, dat luxe huizen bouwt, kwam met meevallende kwartaalcijfers en ziet dit beloond worden met een openingswinst van vermoedelijk 3,5 procent. Toll herhaalde de outlook voor heel dit jaar, wijzend op de goed gevulde orderportefeuille.  

Slotstanden

De S&P 500 daalde dinsdag 0,8 procent tot 3.941,48 punten. De Dow Jones-index steeg 0,2 procent tot 31.928,62 en technologiebeurs Nasdaq leverde 2,4 procent in tot 11.264,45 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Warm Buffet
0
Het zal wel weer hard naar beneden gaan vandaag. Deze trend is al een aantal weken gaande en er lijkt geen impuls te zijn/komen die de markten ondersteunen. Daarnaast is het zo dat elke dag dat het stijgt, wordt opgevolgd door een dag waarop het nog harder daalt.
Orchidee
0
quote:

Beursverkloot schreef op 25 mei 2022 14:10:

Het zal wel weer hard naar beneden gaan vandaag. Deze trend is al een aantal weken gaande en er lijkt geen impuls te zijn/komen die de markten ondersteunen. Daarnaast is het zo dat elke dag dat het stijgt, wordt opgevolgd door een dag waarop het nog harder daalt.
Gelukkig verrast de beurs altijd en is dit niet in beton gegoten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.