Wall Street sluit met winst

Door ABM Financial News op 25 mei 2022 22:23 | Views: 4.549

Wall Street sluit met winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat Fed-notulen beleggers geen schrik aanjoegen en resultaten van retailers voor enige opluchting zorgden. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,95 procent hoger op 3.978,73. De Nasdaq steeg 1,5 procent tot 11.434,74 punten en de Dow Jones-index sloot 0,6 procent hoger op 32.120,28 punten

De beurzen openden lager, na het verlies van 0,8 procent voor de S&P500 dinsdag en een groter verlies voor de Nasdaq, maar herstelden zich gaandeweg de handelssessie. 

De aandacht ging vooral uit naar de notulen van de Federal Reserve. Na de publicatie stegen de indices een paar tienden van procenten.

Uit de notulen bleek dat de meeste beleidsmakers oordeelden dat een renteverhoging van 50 basispunten bij de komende monetaire vergadering "waarschijnlijk gepast" zou zijn. 

Er was vooraf geen vuurwerk verwacht. "Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken op de inflatie en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "Beleggers vrezen dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, omdat stagflatie op de loer ligt."  

Verkopers van niet-essentiele consumptiegoederen stegen relatief sterk. Enkele retailers zoals Nordstrom en Express verhoogden hun winstverwachtingen. Dick's Sporting Goods meldde dat de zaken niet zijn verslechterd. Dat was een welkome afwisseling nadat Target en Walmaart vorige week teleurstellende resultaten bekendmaakten.

"Sommige beleggers verwachtten Armageddon in de retailsector", zei Matt Peron van Janus Henderson Investors. "Het narratief was dat deze week opnieuw pijnlijk kon uitvallen. Nu is er een opluchtingsrally in de consumptie-sector." 

Olie werd iets duurder. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 110,33 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,8 procent duurder werd op 111,54 dollar. 

De euro/dollar daalde een half procent en noteerde op 1,0675. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0700.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Snap herstelde iets van de koersval van dinsdag, nadat het social mediabedrijf maandagavond met een winstwaarschuwing kwam. Het aandeel steeg 11 procent maar stond nog altijd 38 procent lager dan een week eerder.

Toll Brothers, dat luxe huizen bouwt, kwam met meevallende kwartaalcijfers en steeg 8 procent. Toll herhaalde de outlook voor heel dit jaar, wijzend op de goed gevulde orderportefeuille. 

De koers van retailer Dick's Sporting Goods steeg ruim 9 procent. Het is de laatste in een rij van retailers met een voorzichtige boodschap. 

Nordstrom, ook een retailer, sloot 14 procent hoger op een hogere winstverwachting. Kledingverkoper Express won 6,5 procent na meevallende verliezen en een hogere omzetverwachting. 

Hamburgerketen Wendy's klom 10 procent, op berichten dat grootaandeelhouder Trian Fund een overnamebod zou onderzoeken. Trian heeft nu een belang van 19 procent. 

Lyft, een concurrent van Uber, gaf aan minder nieuwe mensen te gaan aannemen en de budgetten terug te schroeven. Lyft sloot 0,4 procent lager. Uber won juist ruim 2 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront