ArcelorMittal rondt aandeleninkoopprogramma nu al af

Door ABM Financial News op 9 juni 2022 12:58 | Views: 5.700

ArcelorMittal rondt aandeleninkoopprogramma nu al af
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft sneller dan verwacht een aandeleninkoopprogramma afgerond. Dit maakte de staalonderneming donderdag bekend.

Het bedrijf kocht voor in totaal 1 miljard dollar 33.349.597 eigen aandelen in tegen een gemiddelde koers van 28,26 euro per aandeel. Uitgedrukt in euro's komt de inkoop dan uit op 942,6 miljoen euro.

Begin mei kondigde het bedrijf aan dit jaar voor nog eens 1 miljard dollar eigen aandelen in te kopen, waarmee het totaal dit jaar op 2 miljard dollar uitkomt. De inkoop van de eerste 1 miljard dollar werd eind april al afgerond, de tweede gaf ArcelorMittal in mei tot het einde van het jaar om te voltooien.

ArcelorMittal zal de ingekochte aandelen gebruiken om te voldoen aan de verplichtingen van converteerbare obligaties, voor beloning van medewerkers in aandelen en om het uitstaande aandelenkapitaal te verkleinen en zo de winst per aandeel te vergroten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Timmah
0
ben benieuwd of dit weer een ritje naar 25eu betekend. Aandeel lijkt al een jaar tussen de 25eu en 32eu te bewegen
jan de vakman
1
Die nieuwe lockdowns in China doen de metalen geen goed, bij Dalm valt oud ijzer het meest van alle metalen terug!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.