ING gaat negatieve spaarrente afschaffen

Door ABM Financial News op 13 juni 2022 08:50 | Views: 6.805

ING gaat negatieve spaarrente afschaffen
Beeld: ING

(ABM FN-Dow Jones) ING verhoogt per 1 oktober in Nederland de rente met een half procentpunt naar nul procent voor zakelijke en particuliere klanten met een saldo op hun rekening van boven de 100.000 euro. Dit maakte de bank maandag bekend. 

Tot 100.000 euro bedroeg de rente al nul procent. Dit blijft zo, ook na 1 oktober.

De negatieve rente die de bank in rekening brengt, is vooral het gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank om een negatieve depositorente voor banken te hanteren. Dat is de rente die banken betalen op het geld dat zij 's nachts bij de ECB stallen.

ING sorteert nu voor op renteverhogingen die de ECB in het vooruitzicht heeft gesteld om de veel te hoge inflatie te beteugelen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Branco P
0
Dus tussen 1 augustus en 1 oktober steekt ING lekker 0,25%-punt op al het banktegoed boven 100.000 Euro extra in eigen zak. Rabobank doet het wel gewoon netjes en verlaagt de "boeterente" in een tussenstap al per 1 augustus met 0,25%-punt
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront