Beursblik: Bank of America verlaagt koersdoel Just Eat

Door ABM Financial News op 13 juni 2022 16:08 | Views: 8.411

Beursblik: Bank of America verlaagt koersdoel Just Eat
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft maandag het koersdoel voor Just Eat Takeaway verlaagd van 35,00 naar 25,00 euro met een onveranderd Neutraal advies.

De analisten van de Amerikaanse bank wezen op de interesse die private equity zou hebben in de Amerikaanse divisie Grubhub, maar merkte ook op dat de prijzen die hierbij worden genoemd lager zijn dan de bank in zijn taxaties heeft staan. En ook de waardering voor het belang in iFood moest omlaag, zelfs met 50 procent.

Een verkoop van Grubhub brengt zeker voordelen met zich mee, aldus de bank. Zo hoeft Just Eat geen geld en tijd meer te steken in de VS en ook de balans zal er beter uitzien na een deal. Wel zal een verkoopprijs van rond de 1 miljard euro een boekverlies van 3,5 miljard euro opleveren. En het is volgens de analisten maar de vraag of het überhaupt lukt om Grubhub te verkopen onder deze marktomstandigheden.

Ook is Bank of America voorzichtiger geworden over het tweede kwartaal en de rest van dit jaar, nu consumenten minder bereid lijken om geld te spenderen aan bijvoorbeeld maaltijdbezorging. Voor het tweede kwartaal ging de raming voor de brutotransactiewaarde met 6 procent omlaag en voor dit jaar en de twee jaar hierna met 2 procent.

De analisten merkten verder nog op dat Deliveroo in het Verenigd Koninkrijk ook bestellingen bij McDonald's gaat bezorgen. McDonald's is goed voor een flink deel van de orders van Just Eat in het VK, benadrukten zij. Maar vermoedelijk zijn deze orders ook verlieslatend, aldus Bank of America.

Het aandeel Just Eat Takeaway daalt maandag 16,0 procent naar 18,13 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Peter lynch
3
Dit is een bullish sign :-)... Bank of America is toch de bank van UBER?

Kopen als ze zeggen verkopen, verkopen als ze zeggen Kopen!
Jason Voorhees
0
jan de vakman
0
Nou Martin, 1 van je lievelingetjes heeft wel een heel fel rood jurkje aangetrokken, bij Dalm deugde het koersbord ook weer niet oud ijzer leverde opnieuw 2c in en het beroerde is, dat ik 10x meer in dit koersbord geloof, dan in de meeste analistjes, die meestal al moeite hebben om het puntje van hun neus te zien, laat staan een beetje wijder en verder!!,niet richting jouw bedoelt hoor Martin, jij bent nog 1 van de weinige ruimblikkers!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront