Uitzenduren verder onder druk - ABU

Door ABM Financial News op 14 juni 2022 10:20 | Views: 3.320

Uitzenduren verder onder druk - ABU
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 17 tot en met 20 van dit jaar gedaald, terwijl de omzet nu ook daalde. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 5 namen de uitzenduren met 11 procent af en de omzet met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In periode 4 steeg de omzet nog met 5 procent.

De administratieve sector zag de uren afgelopen periode met 26 procent afnemen, terwijl het omzet met 15 procent daalde.

In de technische sector daalde het aantal uren met 5 procent, maar nam de omzet nog met 1 procent toe. 

In de industrie bleven de uren gelijk en steeg de omzet met 6 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Red_
1
Zou fijn zijn als het nog harder zou dalen en alle import oostblok weer huiswaarts keert. goed voor de samenleving en leefbaarheid.
jan de vakman
0
Je kan aan deze cijfers zien, dat er fors in de top van veel bedrijven gesneden moet worden, toen alles voor de wind ging groeiden de niet productieve baantjes als kool, nu beginnen ze een loden last te worden!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.