Deutsche Bank verlaagt koersdoel AkzoNobel

Door ABM Financial News op 15 juni 2022 08:36 | Views: 2.645

Deutsche Bank verlaagt koersdoel AkzoNobel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 97,00 naar 90,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een analyse van de bank na de winstwaarschuwing die de verf- en coatingproducent dinsdag bekendmaakte.

De bank benadrukte woensdag de tegenvallende gang van zaken in het tweede kwartaal, als gevolg van de coronamaatregelen van de Chinese overheid en een trage start van het klusseizoen in Europa, maar zei de terughoudendheid van de onderneming geen heel grote verrassing te vinden. Deutsche Bank zat met de taxaties voor de EBIT al 10 procent onder de analistenconsensus.

AkzoNobel waarschuwde dinsdag dat de operationele winst in het tweede kwartaal 90 miljoen euro lager zal uitvallen dan aanvankelijk voorzien. Dat is meer dan de bank verwachtte. Deutsche Bank vindt ook dat dit weer de zorg over de volatiele winstgevendheid van het bedrijf aanwakkert.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op 70,74 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.