Teslin vergroot belang in TomTom

Door ABM Financial News op 17 juni 2022 08:30 | Views: 4.606

Teslin vergroot belang in TomTom
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Teslin Participaties heeft een groter belang in TomTom gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 juni 2022.

Teslin meldde een kapitaalbelang van 5,01 procent met een dito stemrecht.

Eind januari dit jaar meldde Teslin voor het eerst een kapitaalbelang in TomTom, van 3,07 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Mr.Windows
0
Denkt Teslin TomTom op je Accell fiets gaat werken? Ik heb gelukkig geen aandelen TT of Accell maar wegwezen en dan heeft Teslin niet zo veel plezier aan dit avontuur want TT doet het al jaren niet goed.
[verwijderd]
0
Artikel 6 juli 2017, www.financialinvestigator.nl/nl/nieuw...

"Darlin en Todlin hebben momenteel samen 15 kleinere Nederlandse beursgenoteerde bedrijven in portefeuille, waarin de fondsen belangen hebben van ten minste 5%. Teslin Participaties wil minimaal tien bedrijven in portefeuille hebben en streeft naar belangen met een omvang tot 30%. “Wij willen een prominentere grootaandeelhouder zijn bij de kleinere en middelgrote beursgenoteerde bedrijven waarin we investeren”, zegt Hein van Beuningen, directielid van Teslin Capital Management, de beheerder van Teslin Participaties."

en

"Todlin en Darlin worden participanten in de coöperatie Teslin Participaties. In deze opzet is het mogelijk om nieuwe investeerders aan te trekken, waardoor de belangen in de portefeuille kunnen worden uitgebreid. De portefeuille van Teslin Participaties bestaat momenteel uit belangen van meer dan 5% in Accell, Accsys, Acomo, BESI, Beter Bed, Brill, ICT, Kendrion, Nedap, Neways, Ordina, Reesink, Sligro, Stern en TKH. Van de bedrijven in de portefeuille van Teslin Participaties beheert Teslin Capital Management bij acht bedrijven een belang van tussen de 5% en 10% en bij zeven bedrijven een belang van meer dan 10%."

Let even op Accell, een andere recente target van Teslin, waar ze nu met behulp van KKR de aandeelhouders uitkopen.

Gezien de sterke onderwaardering bij TomTom zullen ze nog wel even doorgaan met het vergoten van hun belang. Wat ze nu al kunnen oppikken, hoeven ze straks niet meer met allerlei procedures te doen. Dat zullen ze bij Accell wel hebben geleerd.
DNFTT
0
quote:

Mr.Windows schreef op 17 juni 2022 09:19:

Denkt Teslin TomTom op je Accell fiets gaat werken? Ik heb gelukkig geen aandelen TT of Accell maar wegwezen en dan heeft Teslin niet zo veel plezier aan dit avontuur want TT doet het al jaren niet goed.
Teslin heeft met o.a. Reesink wel bewezen dat zij het kunstje onder de knie hebben.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.