Jefferies verhoogt koersdoel Prosus stevig

Door ABM Financial News op 28 juni 2022 07:46 | Views: 6.452

Jefferies verhoogt koersdoel Prosus stevig

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft dinsdag het koersdoel voor Prosus verhoogd van 50,00 euro naar 67,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

In de cijferrapportage van maandag overlegde het management van Prosus een plan van aanpak om de onderwaardering van het aandeel te verkleinen door eigen aandelen in te kopen en aandelen Tencent juist te verkopen.

De internetinvesteerder met een een Amsterdamse notering kan nu ongelimiteerd eigen aandelen inkopen en de Amerikaanse zakenbank spreekt in een rapport van "volledige toewijding" om de korting op de intrinsieke waarde terug te dringen. 

Wellicht nog belangrijker voor aandeelhouders is volgens Jefferies dat de beloning van de topbestuurders nu afhangt aan de mate waarin de onderwaardering wordt teruggebracht

Jefferies verlaagt voor de bepaling van het koersdoel nu de korting op de waardering ten opzichte van de intrinsieke waarde van 50 procent naar 40 procent. 

Maandag reageerden beleggers in Amsterdam erg enthousiast op de cijferrapportage en dan vooral op het aangekondigde aandeleninkoopprogramma. Het aandeel won bijna 16 procent op 61,41 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront