Grubhub zoekt vooral partner

Door ABM Financial News op 29 juni 2022 08:40 | Views: 7.938

Grubhub zoekt vooral partner
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Grubhub, de Amerikaanse divisie van Just Eat Takeaway, is op zoek naar een partner, waarmee een verkoop van het onderdeel niet de eerste prioriteit lijkt. Dit stelde de CEO van Grubhub Adam DeWitt in gesprek met zakenkrant The Wall Street Journal.

De CEO zei dinsdag tegen de zakenkrant dat het meer gaat "over het vinden van een manier om ons te helpen groeien dan dat het per se over een verkoop gaat", terwijl in april nog leek te worden aangestuurd op een verkoop. De optie om te verkopen is overigens nog niet van tafel.

Grubhub is de derde maaltijdbezorger in de VS na Doordash en Uber Technologies, en werd vorig jaar door Just Eat ingelijfd. 

De activistische aandeelhouder Cat Rock Capital, de derde aandeelhouder van JET, dringt al geruime tijd bij het moederconcern aan op een verkoop van het worstelende Grubhub, zodat de maaltijdbezorger zich kan focussen op de Europese operaties.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Hans2021
3
Het moet ondertussen wel duidelijk zijn dat aandeelhouders bij JET niets te vertellen hebben.
LLinssen
2
Een volgende overname die in aandelen wordt betaald zit er voorlopig in ieder geval even niet in.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront