Flinke toename Duitse werkloosheid

Door ABM Financial News op 30 juni 2022 10:07 | Views: 4.289

Flinke toename Duitse werkloosheid
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal werklozen in Duitsland is in juni flink gestegen, waardoor ook het werkloosheidspercentage stevig opliep. Dat meldde het Federale Arbeidsbureau donderdag.

De sterke toename is het gevolg van de registratie van Oekraïense vluchtelingen op de Duitse arbeidsmarkt, verklaarde het Federale Arbeidsbureau.

In juni liep het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 133.000 op, na een afname in mei met 5.000 op maandbasis.

Het voor seizoensinvloeden aangepaste werkloosheidspercentage kwam in juni uit op 5,3 procent tegen 5,0 procent in mei.

In totaal zaten er in juni 2,36 miljoen Duitsers zonder baan. In mei waren dit er 2,26 miljoen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Stock-King24
0
2,3mio mensen zonder werk, terwijl je ECHT overal aan het werk kan (horeca, winkel, overheid, ect.ect..). Ben wel benieuwd wat voor type mensen in die 2,3mio zitten.
Unimog
5
quote:

Stock-King24 schreef op 30 juni 2022 10:16:

2,3mio mensen zonder werk, terwijl je ECHT overal aan het werk kan (horeca, winkel, overheid, ect.ect..). Ben wel benieuwd wat voor type mensen in die 2,3mio zitten.
die zitten op IEX
handyman6
0
Nou Stock King24: wij doen moeilijk over 55+ intreders,die hoeven we meestal niet,maar Duitsers zijn echt lastig met kollega's.
Ik denk wel es ,dat zonder al die werknemers uit mn oostblok ,die ondanks stugge Duitse houding,toch willen werken ,heel Germany allang krakend tot stilstand was gekomen.....
De Duitse autochtoon wil chef zijn of afdelingsleider,witte boord,ambtenaar,etc en al helemaal in het zuiden.Wat een hierarchie heerst daar nog ,verbaas me er elke x weer over.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.