Uniper trekt outlook in

Door ABM Financial News op 30 juni 2022 12:44 | Views: 2.530

(ABM FN-Dow Jones) Het Duitse Uniper heeft de outlook voor dit jaar los gelaten als gevolg van de beperkte gastoevoer door het Russische Gazprom. Dit maakte Uniper donderdag bekend.

Woensdag stelde Uniper dat sinds 16 juni slechts 40 procent van het contractuele quotum door Gazprom geleverd is. Om toch in de behoefte te kunnen voorzien, moet Uniper nu "significant" hogere prijzen betalen, die niet direct zijn door te berekenen.

Hierdoor verwacht Uniper dat in de eerste helft van 2022 zowel de aangepaste EBIT als het nettoresultaat "significant" lager zijn uitgevallen dan in de eerste zes maanden van een jaar eerder, toen respectievelijk 580 en 485 miljoen euro.

Uniper onderzoekt hoe het voldoende liquiditeit kan zeker stellen en voert onder meer gesprekken met de Duitse overheid over zogeheten stabiliserende maatregelen.

Het aandeel Uniper levert donderdag ruim 15 procent in.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Red_
0
Ofwel Rusland knijpt ons af en onze economie gaat de afgrond in... Lekker vooruitzicht en fijn dat het al twee weken in de doofpot zit.
buitenblad
0
Doofpot? Dat akkefietje met gasleveringen is al sinds Februari bijna dagelijks op elke denkbaar nieuws geweest....
neo_mkl
0
Knijpt Rusland de gastoevoer af of kiest de EU ervoor om geen gas meer af te nemen omdat ze niet in Roebels willen afrekenen? Het komt van twee kanten. Het is een politieke keuze om de economie en welvaart van de gemiddelde burger een flinke knauw te geven. Ik weet niet of de politiek iets geleerd heeft van de jaren 30..
Red_
0
quote:

buitenblad schreef op 30 juni 2022 13:36:

Doofpot? Dat akkefietje met gasleveringen is al sinds Februari bijna dagelijks op elke denkbaar nieuws geweest....
Als het al sinds februari bekend zou zijn, waarom deze plotse outlook wijziging?

Het was echt niet bekend dat Duitsland nog maar 40% van zijn leveringen ontvangt. Als u het prima en geruststellende gedachte vindt, vooral blijven doorgaan alsof er niets aan de hand is.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront