'Ben & Jerry's klaagt Unilever aan om verkoop Israelische tak'

Door ABM Financial News op 6 juli 2022 07:26 | Views: 5.587

'Ben & Jerry's klaagt Unilever aan om verkoop Israelische tak'

(ABM FN-Dow Jones) Ben & Jerry's klaagt moederbedrijf Unilever aan om te voorkomen dat het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern zijn zakelijke belang in de Israëlische tak van de ijsmaker verkoopt. Dit schreef persbureau Reuters woensdag.

Eind juni werd aangekondigd dat Unilever het belang heeft verkocht aan Avi Zinger, eigenaar van American Quality Products, de huidige licentiehouder in Israël. Het ijs zal voortaan in Israël en de Westelijke Jordaanoever worden verkocht onder de Hebreeuwse en Arabische naam, maar het merk behoudt dezelfde 'look en feel' en het blijft hetzelfde ijs. 

Ben & Jerry's probeert hier nu een stokje voor te steken. 

Ben & Jerry's besloot vorige jaar het ijs met de Amerikaanse merknaam niet langer op de Westelijke Jordaanoever meer te verkopen, in verband met de bezetting door Israël. Daarop besloot Unilever zijn belang te verkopen. Maar door de verkoop, wordt Ben & Jerry's alsnog gedwongen om ijs te verkopen op de Westelijke Jordaanoever.

Als gevolg klaagt de ijsmaker nu het moederbedrijf Unilever aan.

In een reactie zegt Unilever dat het in zijn recht staat om het bedrijf te verkopen en dat de transactie ook al is afgerond.

Unilever gaf eind juni al aan dat de onafhankelijke raad van Ben & Jerry's besluiten mag nemen over de sociale missie van het bedrijf, maar dat Unilever de primaire verantwoordelijkheid heeft voor financiële en operationele besluite.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Sorong
0
Voor een groot deel voor de (woke) show. Performatief. Al moet je de invloed van de 'woke workforce' van Ben & Jerry's niet onderschatten. Unilever oogst wel wat het zaait.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.