Beursblik: Randstad koopt 2 tot 3 procent winstgevendheid

Door ABM Financial News op 7 juli 2022 10:10 | Views: 3.486

Beursblik: Randstad koopt 2 tot 3 procent winstgevendheid
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Randstad voegt met de overname in Australië en Nieuw-Zeeland van Finite Group circa 2 tot 3 procent aan zijn winstgevendheid toe. Dit is de inschatting van ING naar aanleiding van deze acquisitie die de bemiddelaar in arbeid donderdag bekend maakte.

ING raamt de overnamesom op ongeveer 140 miljoen euro. Met 5 tot 5,5 keer de EBITDA is dit in de ogen van ING redelijk, "voor een niet genoteerde kleinere sectorgenoot".

De bank verwacht dat met het oog op redelijker marktverwachtingen Randstad meer overnames van dezelfde omvang zou kunnen doen. ING wees er wel op dat deze aanvullingen vermoedelijk in mindering worden gebracht op het speciaaldividend van het bedrijf uit Diemen.

ING heeft een koopadvies op Randstad met een koersdoel van 80,00 euro.

Het aandeel Randstad noteerde donderdag op een groen Damrak 1,8 procent hoger op 47,40 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.