Vopak en Shell kijken naar Portugese waterstoflijn

Door ABM Financial News op 18 juli 2022 10:21 | Views: 10.277

Vopak en Shell kijken naar Portugese waterstoflijn
Beeld: Plug Power

(ABM FN-Dow Jones) Vopak onderzoekt met partners Shell New Energies, Engie en Anthony Veder de mogelijkheid om groene waterstof te produceren in Portugal en te transporteren naar Nederland. Dat maakten de bedrijven maandag bekend.

Het waterstof zou met behulp van groene stroom uit hernieuwbare bronnen worden gemaakt in het industriegebied bij de Portugese haven Sines. Het zou dan vloeibaar moeten worden gemaakt en worden getransporteerd naar de haven van Rotterdam, om vandaar te worden gedistribueerd en verkocht.

Een eerste lading zou in 2027 van Sines naar Rotterdam kunnen worden verscheept.

In het consortium zullen Shell en Engie de hele waardeketen bestrijken terwijl Anthony Veder en Vopak zich richten op transport, opslag en distributie. Er wordt in eerste instantie gemikt op de productie van 100 ton waterstof per dag.

Het plan hangt samen met de ambities van de regeringen van beide landen, die doelstellingen hebben voor de productie en transport van waterstof.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
suske wiet
1
ToTheTop
0
quote:

suske wiet schreef op 18 juli 2022 11:00:

eindelijk begint men meer en meer aan waterstof te denken .
Portugal is ideaal
Klopt... Ik ken de regio daar en is goed geschikt voor dit project. Verder zou Portugal er goed aan doen om hun stuwmeren, af te dekken met drijvende zonnepanelen, om zo hun kostbare zoetwater, beter te beschermen tegen verdamping en de panelen extra zo te koelen.
Het is echt jammer, dat men daar nog steeds niet aan denkt. www.youtube.com/watch?v=TCto3Um6k9Y
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront