Beursblik: cijfers Wereldhave in lijn met verwachtingen

Door ABM Financial News op 22 juli 2022 12:06 | Views: 3.493

Beursblik: cijfers Wereldhave in lijn met verwachtingen
Beeld: Wereldhave

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Wereldhave waren over het algemeen in lijn met de verwachtingen. Dit zei analist Francesca Ferragina van ING in reactie op de halfjaarcijfers van het vastgoedfonds.

Hoewel de huurinkomsten in de eerste zes maanden met 9 procent daalden als gevolg van een aantal desinvesteringen, was de vergelijkbare groei van 17,0 procent sterk, concludeerde de analist.

Het vastgoedfonds herhaalde de outlook en voorziet voor dit jaar een direct resultaat van 1,55 tot 1,65 euro per aandeel, wat in lijn is met de verwachtingen van ING. De bank rekent op een direct resultaat dit jaar van 1,63 euro per aandeel.

2022 wordt het laatste jaar van winstdaling voor het bedrijf, betoogde Wereldhave vrijdag. Vanaf 2023 zullen nieuwe full-service-winkelcentra en aanhoudende kostenverlagingen naar verwachting jaarlijks een groei van 4 tot 6 procent opleveren van zowel de winst als het dividend.

ING handhaaft het Houden advies met een koersdoel van 11,50 euro per aandeel. Het aandeel Wereldhave noteerde vrijdag 0,3 procent lager op 14,76 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
nieuw begin
1
Nog steeds geen rente bij Ing. Dividend op basis koersdoel 11,50 is 10% bij Wereldhave en bij
de koers van nu 8%.
PJMB1
2
quote:

Johan Schenkenbach schreef op 22 juli 2022 12:59:

Onsympathieke bedrijfsfilosofie.
ING of Wereldhave? Wat is er mis met 17% groei, gecorrigeerd voor desinvesteringen Frankrijk? 11,50 is toch een belachelijk koersdoel als je zelf rekent op een direct resultaat van 1.63 per aandeel? Het valt me mee dat er niet ook nog een verkoopadvies aan geplakt wordt door analist Francesca. Dividend rendement Wereldhave al jaren tussen de 5 en 12%. Koers wordt helaas ook al jaren het putje in gekletst door short zittende bank”deskundigen”.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.