Beursblik: zeer zwakke update Philips

Door ABM Financial News op 25 juli 2022 10:44 | Views: 6.074

Beursblik: zeer zwakke update Philips
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een zeer zwakke update over het tweede kwartaal gepresenteerd. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

ING merkte op dat de aangepaste EBITA afgelopen kwartaal 33 procent lager uitviel dan waar de consensus op mikte. Zowel in Diagnosis & Treatment als Connected Care schoot Philips tekort.

De orderinstroom noemde Hesselink "oké" en het orderboek staat op een recordniveau, maar Philips verlaagt de outlook voor 2022 wel fors. De voorziene autonome groei werd met circa 2 procentpunten verlaagd en de marges per saldo met 265 basispunten. Dit duidt echter nog wel steeds op een significante verbetering in de tweede jaarhelft, onderstreepte de analist.

"Als gevolg denken we dat de consensus voor de aangepaste EBITA dit jaar met 17 procent omlaag moet", aldus Hesselink.

Ook de verwachtingen voor de middellange termijn werden neerwaarts aangepast door Philips, waardoor ook de consensusverwachtingen voor 2025 met 5 procent omlaag moeten, aldus Hesselink.

"Al met al een zeer teleurstellende update", concludeerde de analist. "De outlookverlaging voor de marges is veel forser dan verwacht."

ING handhaafde het Houden advies voor Philips met een koersdoel van 25,00 euro. Het aandeel daalde maandagochtend met 9,4 procent tot 19,70 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
b.west.invest
0
Wat een joker die ING analist , all s slechter dan verwacht .
We handhaven het houden advies met als koersdoel 25 euro .

Dan neemt niemand je meer serieus toch ?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront