Beursblik: Vopak licht boven verwachting

Door ABM Financial News op 27 juli 2022 08:31 | Views: 4.268

Beursblik: Vopak licht boven verwachting
Beeld: Vopak

(ABM FN-Dow Jones) Vopak heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag.

De EBITDA van ruim 219 miljoen euro lag volgens analist David Kerstens 4 procent hoger dan de 212 miljoen euro die werd verwacht door de analistenconsensus. Daarbij wees Kerstens op het herstel van de olieopslag in de Rotterdamse haven.

Vopak mikt voor 2022 op een onderliggende EBITDA van 830 tot 850 miljoen euro, en dat is volgens Kerstens in lijn met de consensus van 847 miljoen euro. "Dit suggereert wel dat de EBITDA in de tweede jaarhelft circa 4 procent lager ligt, als gevolg van oplopende kosten".

De winstdaling per aandeel schreef de zakenbank toe aan een hogere belastingdruk.

Jefferies heeft een Houden advies op Vopak met een koersdoel van 32,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Addio
0
Het is wachten op de miljarden van HAL. Ze hebben al 48%. Dit “lijkt” een mooi nivo voor een bod. Ook gezien de intrinsieke waarde en cashflow.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.