Update2: Flinke winststijging Pharming

Door ABM Financial News op 4 augustus 2022 16:08 | Views: 38.077

Update2: Flinke winststijging Pharming
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft in de eerste helft van 2022 meer omzet en vooral meer winst geboekt. Dit bleek donderdag uit cijfers van het biotechbedrijf.

De omzet van Pharming steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 4 procent naar 96,8 miljoen dollar, "geholpen door meer artsen die Ruconest voorschreven en een toename van het aantal patiënten", aldus Pharming.

De operationele winst steeg met 20 procent op jaarbasis naar 20,6 miljoen dollar en de nettowinst kwam bijna 5 miljoen dollar hoger uit op 19,2 miljoen dollar.

Aan het einde van juni had Pharming nog 191 miljoen dollar in kas.

Pharming heeft de afgelopen periode kritisch naar de eigen pijplijn gekeken en besloten om de ontwikkeling van rhC1INH voor acuut nierfalen (AKI) en pre-eclampsie stop te zetten. Het biotechbedrijf wil zich concentreren op de verkoop van Ruconest en de lancering van leniolisib.

Het onderzoek naar de ontwikkeling van een alfa-glucosidasetherapie van de volgende generatie voor de behandeling van de ziekte van Pompe loopt nog.

Leniolisib wordt vermoedelijk in de eerste helft van 2023 in de VS goedgekeurd en geïntroduceerd. In de tweede helft zouden Europa en het Verenigd Koninkrijk moeten volgen.

In een toelichting aan ABM Financial News benadrukte CEO Sijmen de Vries de indiening van de aanvraag voor versnelde markttoegang voor leniolisib bij de Amerikaanse FDA. De toezichthouder heeft nu 60 dagen om de indiening van Pharming te bevestigen. Rond 27 september wordt dit duidelijk. En als de toezichthouder voor een een versnelde procedure kiest, zal de FDA binnen 6 maanden een oordeel vellen of het product op de Amerikaanse markt mag komen. "Dat is nog mooi in het eerste kwartaal", aldus De Vries. Indien de FDA geen versnelde procedure toestaat, dan duurt het proces twee maanden langer, en krijgt Pharming eind mei te horen of leniolisib op de Amerikaanse markt mag worden gebracht.

Indien deze termijnen allemaal worden gehaald, dan vinden de eerste verkopen van leniolisib in de VS nog voor het einde van het tweede kwartaal in 2023 plaats.

Verder blijft Pharming kijken naar mogelijkheden om nieuwe activa in de late fase van klinische ontwikkeling door in-licentiëring dan wel een overname te verwerven. Hiervoor kan Pharming onder meer terugvallen op zijn kaspositie, eventueel aangevuld met financiering via de kapitaalmarkt.

"We zijn nog steeds op jacht", aldus De Vries, die meent dat het een goede tijd is om met een gevulde kas te jagen op overnameprooien.

Outlook

"De verwachte eencijferige groei van de groepsomzet Ruconest-verkopen, gedreven door de VS en uitgebreide EU-markten, is mogelijk onderhevig aan zakelijke beperkingen in verband met de COVID-19-pandemie", meldde Pharming.

Het aandeel Pharming noteert donderdagmiddag 7,8 procent hoger.

Update: om meer informatie, toelichting De Vries en koersreactie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
C.R.
2
Mooie cijfers en goede berichten , de zo genaamde kenners op het forum zaten er wederom weer naast . CR
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront