Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op 5 augustus 2022 20:50 | Views: 4.468

Olieprijs hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag hoger gesloten, ondanks de aanhoudende angst voor een wereldwijde economische vertraging en het effect daarvan op de olievraag.

Olie is deze week scherp gedaald, waarbij de vrees voor een scherpe wereldwijde vertraging van de economie domineert. Op weekbasis daalde de olieprijs ruim 9,0 procent. 

De zorgen namen donderdag toe nadat de Bank of England de rente met een halve punt had verhoogd en waarschuwde dat later dit jaar waarschijnlijk een langdurige recessie zou uitbreken. 

Grote centrale banken, waaronder de Amerikaanse Federal Reserve, zijn overgegaan tot een agressieve verhoging van de rente in een poging de inflatie te beteugelen, terwijl ze ook de angst voor een recessie hebben aangewakkerd. 

Een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport wakkerde deze angst vrijdag verder aan, aangezien het sterke rapport de hoop op een een mogelijk minder agressieve verkrapping van het monetaire beleid door de Fed deed vervliegen.

"Handelaren maken zich veel minder zorgen over leveringsproblemen in verband met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en focussen zich in toenemende mate op de vraagcijfers en de groeiende dreiging van een recessie. En met de vraag naar benzine in de VS die momenteel 9 procent onder het niveau van vorig jaar ligt en zelfs lager is dan in de zomer van 2020, is het duidelijk dat prijzen boven 100 dollar per vat niet houdbaar zijn", aldus analisten van Sevens Report Research.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 0,5 procent, ofwel 0,47 dollar, hoger op 89,01 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
gobelijn
0
Olieprijs hoger gesloten
Door ABM Financial News op 13 juli 2022 20:40

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, hoewel uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gestegen.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 8 juli zijn gestegen met 3,3 miljoen vaten tot 427,1 miljoen stuks.

De benzinevoorraden stegen met 5,8 miljoen vaten tot 224,9 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 2,7 miljoen vaten tot 113,8 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 94,9 procent. Dat was 94,5 procent een week eerder.

Het IEA stelde woensdag in zijn maandelijkse rapport dat de vraag naar olie dit jaar en volgend jaar waarschijnlijk lager zal uitkomen dan eerder gedacht als gevolg van hoge prijzen, druk op economische groei en uitval van de vraag buiten China, waar de vraag juist stijgt.

Het IEA verwacht nu dat de vraag naar olie per dag in 2023 uitkomt op 101,32 miljoen vaten, 280.000 minder dan in een eerder raming. Voor dit jaar wordt uitgegaan van een 99,18 miljoen vaten, 240.000 vaten per dag minder dan eerder gedacht.

Het aanbod per dag komt volgens de organisatie dit jaar 300.000 vaten hoger uit dan eerder voorzien op 100,1 miljoen, terwijl voor volgend jaar onverminderd een niveau van 101,1 miljoen vaten per dag wordt voorzien.

De augustusfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,5 procent, ofwel 0,46 procent, hoger op 96,30 dollar op de New York Mercantile Exchange.
jan de vakman
2
Dat zijn bepaalt geen cijfers om de inflatie omlaag te krijgen, wel om shell met spoed richting de 30€ te brengen!!
Campingrally in aantocht
0
Shell verdient veel te veel. Shell moet met spoed 20 cent of meer terug geven aan burgers, boeren en ondernemers.
Net zoals het Franse TotalEnergies.

Shell verdient veel te geld over de rug van normale burgers, boeren en ondernemers. Wij betalen alleen voor de winst van Poetin en Shell.

Bizar dat de overheid nog niet heeft ingegrepen. Te gek voor woorden dat dit gebeurd.
jan de vakman
0
Nou, bij het verhaal over de aex staat; rente vreugde van korte duur, dat kan je van de olieprijs ook wel zeggen, eventjes klom hij tot 90,69$,om daarna weer richting de afgrond te denderen, al deel ik de mening van de zegsman, op must read, vanmorgen, de olieprijs zal echt niet veel verder zakken, om de dood eenvoudige reden, dat steeds meer Opec landen, hun productie doel niet meer halen, afnemende vraag, zal in evenwicht worden gehouden, door afnemend aanbod!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront