Chinese export stijgt flink door

Door ABM Financial News op 7 augustus 2022 10:54 | Views: 8.098

Chinese export stijgt flink door

(ABM FN-Dow Jones) China heeft in juli flink meer geëxporteerd. Dit bleek zondag uit cijfers van de Chinese overheid.

In dollars nam de export met 18,0 procent op jaarbasis toe, duidelijk meer dan de 15,6 procent die analisten hadden voorzien. De import steeg met 2,3 procent, wat beduidend minder was dan de 3,8 procent die analisten hadden verwacht.

De export steeg afgelopen maand met 23,9 procent op jaarbasis, indien gemeten in de Chinese munt yuan. De import steeg ook, maar met 7,4 procent in een veel lager tempo.

Het Chinese handelsoverschot kwam in juli uit op 683 miljard yuan, ofwel 101 miljard dollar, ruim 10 miljard dollar meer dan waarop analisten hadden gerekend.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Lepre Chaun
1
Maersk, een van 's werelds grootste containerverladers met een marktaandeel van ongeveer 17%, zei dat inflatie en een verslechterende economische situatie de vraag van de consument hadden aangetast, wat zou kunnen leiden tot een normalisering van de wereldwijde scheepvaartmarkt tegen het einde van het jaar.

"De verkoop van duurzame consumptiegoederen is tot stilstand gekomen", zei CEO Soren Skou tegen journalisten op het hoofdkantoor van het bedrijf in Kopenhagen. "Consumenten hebben gekocht wat ze nu nodig hebben aan nieuwe banken, keukens, flatscreens en tuinmeubelen."

www.reuters.com/business/maersk-revis...

Experts have warned the U.S. supply chain would get hit by the "bullwhip effect"

www.reuters.com/business/retail-consu...
Otto Obligatie
0
Zou dit het effect kunnen zijn van het beeindigen van de strikte lockdowns in China (en daarmee een vertekend beeld geven)?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront