'Weinig verrassingen te verwachten bij ForFarmers'

Door ABM Financial News op 10 augustus 2022 11:32 | Views: 3.889

'Weinig verrassingen te verwachten bij ForFarmers'
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van ForFarmers donderdag zullen weinig verrassingen opleveren, nadat de veevoerspecialist begin vorige maand al met een positieve boodschap kwam.

ForFarmers verwacht inmiddels een lichte stijging van het EBITDA-resultaat in de eerste zes maanden van dit jaar ten opzichte van het eerste halfjaar van 2021. Eerder rekende het bedrijf nog op een substantiële daling. 

ForFarmers schreef de opwaartse bijstelling toe aan de positieve ontwikkelingen in het buitenland. Wel wees het bedrijf op het "relatief lage" EBITDA-niveau in de eerste zes maanden van 2021.  

"De beweging in de keten met het doorbelasten van hogere grondstof-, energie- en brandstofkosten heeft zich in brede zin doorgezet", aldus het bedrijf.

Volgens Degroof Petercam moet het tweede kwartaal erg sterk zijn geweest en heeft het bedrijf eindelijk de hogere kosten weten door te belasten, aangezien de EBITDA in het eerste kwartaal nog met 47 procent daalde.

Degroof Petercam mikt voor de eerste zes maanden van 2022 op een resultaat van 43 miljoen euro. Dat zou een EBITDA in het tweede kwartaal betekenen van zo'n 30 miljoen euro, oftewel een stijging van ruim 50 procent op jaarbasis.

"Na een lange periode van negatief nieuws, is de nieuwsstroom nu duidelijk positief", aldus Degroof Petercam, dat erop rekent dat nu de winsttrend verbetert en de EBITDA herstelt, ForFarmers zijn aandeleninkoopprogramma weer zal oppakken. "De vrije kasstroom en financiële positie bieden daar zeker ruimte voor", aldus Degroof Petercam.

Voor heel 2022 rekent Degroof Petercam nu op een EBITDA van 90 miljoen euro en in 2023 van 105 miljoen euro. Dit is exclusief de fusie in het VK met 2Agriculture.

Gezien de aanhoudende onzekerheden rondom beschikbaarheid en daarmee prijzen van grondstoffen, energie en brandstof en daarnaast het onzekere politieke klimaat in Nederland met betrekking tot de agrarische sector gaf ForFarmers nog geen verwachting af voor de ontwikkeling van de onderliggende EBITDA in de tweede helft van 2022.  

ForFarmers opent donderdag voorbeurs de boeken.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront