Wall Street verdeeld

Door ABM Financial News op 16 augustus 2022 19:30 | Views: 2.542

Wall Street verdeeld
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren dinsdag verdeeld met nog een paar uur handel te gaan.  De S&P 500 stijgt 0,3 procent op 4.310,27 punten, de Dow Jones index wint 0,8 procent op 34.185,67 punten en de Nasdaq daalt 0,1 procent op 13.114,91 punten.

Cijfers van Walmart en Home Depot gaven dinsdag indicaties van het gedrag van consumenten tijdens een periode van gierende inflatie. Walmart verraste positief en Home Depot presteerde zoals verwacht.

"Beleggers waarderen het feit dat Walmart de toekomstige projecties heeft bevestigd, wat voorlopig positief is. Maar ongewis is of consumenten zullen blijven uitgeven. Wat de meeste bedrijven op dit moment doen, is dat ze hun lat lager leggen om zo de resultaten te kunnen overtreffen, maar als ze dat niet kunnen waarmaken, wordt het een bloedbad", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Woensdag publiceert de Federal Reserve notulen van de laatste beleidsvergadering in juli, die zorgvuldig zullen worden bestudeerd op hints over de volgende stap van de centrale bankiers.

Een paar minder hoge inflatiecijfers "betekenen niet dat de Fed het tempo van renteverhogingen zal vertragen of zelfs pauzeren, zoals de markt wel verwacht", zei Tim Pagliara van CapWealth.

Economische cijfers zijn er dinsdag over de Amerikaanse woningbouw en bouwvergunningen en de industriële productie in juli.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen in de Verenigde Staten is in juli licht gedaald, terwijl het aantal in aanbouw genomen woningen onverwacht sterk afnam. De industriële productie in de Verenigde Staten is in juli gestegen, dankzij een sterke productie van de auto-industrie.

WTI-olie kost dinsdag 87 dollar per vat en is daarmee bijna 3 procent goedkoper dan maandag. De euro/dollar handelt dinsdag op 1,0172.

Bedrijfsnieuws

Walmart heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, terwijl de outlook verhoogd werd. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de supermarktketen. Eind juli verlaagde Walmart nog de verwachtingen maar nu gaan ze weer omhoog. Het aandeel stijgt bijna 6 procent.

Home Depot heeft in het tweede kwartaal de omzet met 6,5 procent zien stijgen, doordat klanten meer uitgaven per winkelbezoek, terwijl het aantal transacties bleef dalen na de coronapiek in de voorgaande jaren. Het aandeel wint 5 procent.

Apple heeft honderd ingehuurde krachten die belast waren met het rekruteren van personeel naar huis gestuurd. Apple zou zich moeten aanpassen aan het nieuwe bedrijfsklimaat, meldde het bedrijf aan de huurlingen op de human resources-afdelingen, volgens Bloomberg. Het aandeel daalt licht.

Bed Bath & Beyond was als meme-aandeel maandag al flink in trek en stijgt dinsdag nog eens 59 procent. Analisten houden echter vast aan een verkoopadvies.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.