'Just Eat Takeaway vangt zeer goede prijs voor iFood'

Door ABM Financial News op 19 augustus 2022 10:09 | Views: 11.573

'Just Eat Takeaway vangt zeer goede prijs voor iFood'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway krijgt een erg goede prijs voor het belang in iFood. Dit vindt analist Michael Roeg van Degroof Petercam vrijdag.

De maaltijdbezorger ontvangt tussen de 1,5 tot 1,8 miljard euro van Prosus voor het belang van circa 33 procent in iFood. Dit bedrag voegt 4,00 tot 5,40 euro per aandeel meer toe aan de totale waardering van de maaltijdbezorger dan waar Degroof rekening mee hield.

De desinvestering maakt de bedrijfsstructuur ook overzichtelijker en brengt aanzienlijk wat geld in het laatje. Dat zijn positieve factoren voor het aandeel, aldus Roeg.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag met 25,5 procent tot 20,91 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Daexter
3
Een mooi moment voor beleggers om hun verlies te nemen in dit ten dode opgeschreven beursgenoteerde bedrijf
Daann
0
Onzin. Michael Roeg snapt er niks van. JET verkoopt het tafelzilver voor een habbekrats om de verliesgevende activiteiten in de US te kunnen blijven financieren. iFood is marktleider in Brazilie en Colombia, het heeft daar bijna een monopoliepositie. Dom om dat van de hand te doen en te blijven investeren in GrubHub terwijl iedereen weet dat Uber en Doordash toch uiteindelijk gaan winnen in de US.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.