'Musk wil zelfrijdende Tesla dit jaar gereed hebben'

Door ABM Financial News op 29 augustus 2022 14:42 | Views: 4.370

'Musk wil zelfrijdende Tesla dit jaar gereed hebben'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) CEO Elon Musk van Tesla streeft naar voltooiing van de zelfrijdende technologie voor zijn elektrische auto's voor het einde van dit jaar. Dit meldde persbureau Reuters maandag.

Musk zei dit tijden een energieconferentie in Noorwegen. Hij zei verder dat hij momenteel vooral bezig is met het Starship ruimtevaartuig van SpaceX en met zelfrijdende Tesla's.

Musk heeft al dikwijls zulke claims gemaakt over de toestand van de zelfrijdende technologie van Tesla. Hij rekent klanten al meer dan vijf jaar tot 10.000 dollar voor "volledig zelfrijdende" technologie. 

Het aandeel Tesla staat maandag voorbeurs 2 procent lager op een sombere aandelenmarkt.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Mr sponge
2
Musk roept al jaren hetzelfde.
Eind 2021 zouden er 1miljoen Robotaxi's zijn. Omdat dan alle Tesla's met FSD als taxi zouden kunnen fungeren.
De eerst Tesla's die verkocht zijn met FSD staan alweer jaren op de sloop. De kopers van die auto's hebben die functie nooit zo kunnen gebruiken als beloofd bij de aanschaf.
Opvallend/vreemd dat Tesla daar nog niet voor is aangeklaagd in de VS....
En als ze dan uiteindelijk de technologie klaar zouden hebben, mogen ze hem niet inzetten omdat het niet is toegestaan door de wet in de diverse landen.
Ik ben benieuwd hoe dat dan zit met een verzekering. Als de auto zelf stuurt is de chauffeur niet meer aansprakelijk bij een ongeluk, maar Tesla (in het geval de auto echt volledig zelf kan en mag rijden).
Backfire
1
Te veel "grappige" FSD filmpjes op youtube. AI kan met heel veel situaties niet overweg.
Zonder radar is het wat mij betreft altijd een fail. Begrijp dat het makkelijker is om een self learning system met alleen beelden te voeden maar het wordt daarmee nooit veilig genoeg, imho.
beleggertje2020
0
Ik rijd nu hybride en koop wat later gewoon een auto die loopt op waterstof. De wegenbelasting (op gewicht ) is veel te duur met die loodzware accu in de auto . Ook snel laden wordt dadelijk gewoon peperduur . Ook de verzekering is peperduur , immers meer kans op brandgevaar en uiteraard is de nieuwwaarde van zo'n Tesla ook nog es peperduur. Tesla is alleen leuk voor echt rijke lui , maar er komen dadelijk steeds minder rijke lui voor . Er zal vet bijgelapt moeten worden door de rijke lui om de onderkant van de samenlevingen wat meer te behagen
Clean84
0
quote:

beleggertje2020 schreef op 29 augustus 2022 21:07:

Ik rijdt nu hybride en koop wat later gewoon een auto die loopt op waterstof. De wegenbelasting (op gewicht ) is veels te duur met die loodzware accu in de auto . Ook snelladen wordt dadelijk gewoon peperduur . Ook de verzekering is peperduur , immers meer kans op brandgevaar en uiteraard is de nieuwwaarde van zo'n Tesla ook nog es peperduur. Tesla is alleen leuk voor echt rijke lui , maar er komen dadelijk steeds minder rijke lui voor . Er zal vet bijgelapt moeten worden door de rijke lui om de onderkant van de samenlevingen wat meer te behagen
Waterstof heeft de toekomst. Het is beter te gebruiken bij de bestaande systemen en het is beter voor het milieu dan een auto met een zware accu.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront