ING stopt met Yolt

Door ABM Financial News op 30 augustus 2022 13:14 | Views: 8.823

ING stopt met Yolt

(ABM FN-Dow Jones) Na de sluiting van kasboekapp Yolt vorig jaar, heeft ING nu besloten om ook de business-to-business open banking-activiteiten van Yolt uit te faseren. Dit meldde de bank dinsdag.

"Na een grondige evaluatie van alle opties, in de context van de snel evoluerende en veranderende markt, heeft ING geconcludeerd dat het niet haalbaar is om haar ambities met Yolt te realiseren", zei ING in een persbericht.

Yolt heeft hun klanten geïnformeerd over het besluit en de geplande afbouw van hun diensten. Tot de beëindiging van de dienstverlening zal Yolt haar contractuele verplichtingen blijven nakomen om aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Het streven is om het uitfaseringsproces tegen eind april 2023 af te ronden, aldus ING.

Ook de medewerkers van Yolt zijn op de hoogte gesteld van het besluit. Yolt zal de getroffen werknemers tijdens de overgang ondersteunen in overeenstemming met de regels die binnen het bedrijf gelden. Yolt heeft 48 medewerkers waarvan 19 contractors.

Yolt business to business open banking-activiteiten werd gelanceerd in 2019. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
tmaster
2
Yolt is gebaseerd of beter gezegd maakt gebruik van PSD2. Een Europese wetgeving over hoe digitale betalingen lopen en uitgewisseld kunnen worden tussen financiele bedrijven en commerciele bedrijven.
Iets waar je metname als particulier gewoon echt ver van weg moet bljiven als je iets om je privacy geeft.

PSD2 geeft, vaak door slim gemaakte en handige apps'particulieren, inzicht in allerelei verzekeringen, abonnementen, automatisch overschrijvingen etc.. Hier worden dan apps voor gemaakt maar in de kleine letters staat dat hun api deze informatie dus uit jouw bankgegevens/rekening mag halen. Zij mogen deze gegevens dan zelf gebruiken om je dan bijvoorbeeld weer gerichte marketing spam/mail/reklame te sturen.
Dus als ze zien dat jij iedere maand een fitness abonnement betaald, kunnen ze daar mooi op inspelen om jouw bijvoorbeeld korting te geven op thuis fitness apparatuur omdat je daar waarschijnlijk toch in geintresseerd bent.

PSD2 is een super tool voor commerciele bedrijven en banken die al je data willen hebben. Want data en persoonsgegevens = geld waard.

Ook Yolt is hierop gebouwd en bedrijven kunnen dan weliswaar gebruik maken van een hele mooie tool van ING, maar onderwater geven ze hun complete finanicele historie en betaalgegevens aan derde (commericele bedrijven anders dan hun eigen bank)
jan de vakman
2
Heel goed dat ing hier mee stopt, want die stiekeme mee kijkers beginnen er zoetjesaan wel heel veel te worden!!
[verwijderd]
0
quote:

jan de vakman schreef op 30 augustus 2022 13:48:

Heel goed dat ing hier mee stopt, want die stiekeme mee kijkers beginnen er zoetjesaan wel heel veel te worden!!
Om maar niet te spreken over overgeleverd zijn aan een ondoorzichtig Algoritme dat vervolgens voldoende grond is om al jouw data na te pluizen. Zie recent een ouder die een blootfoto naar de dokter stuurt en vervolgens een Algoritme bepaald dat dit kindermisbruik zou kunnen zijn. Vervolgens geven Facebook/whatsapp alle gespreksdata door én google doet daar een schepje bovenop met locatiedata.

Gewoon... omdat je een foto naar de dokter stuurt.

Niemand die hier vraagtekens bij zet :D
[verwijderd]
1
Op zich lijken die algoritmes wel op de waarzeggers in Minority report. Je privacy is als beschuldigde kansloos.
tmaster
0
quote:

MFCons schreef op 30 augustus 2022 14:14:

Op zich lijken die algoritmes wel op de waarzeggers in Minority report. Je privacy is als beschuldigde kansloos.
Kijk voor de grap eens Enemy of the state..
Een film waar je destijds om moest lachen omdat het 'so far fetched' was maar nu gewoon bittere realiteit is geworden.
Metname in Amerika met hun NSA en hun mass surveillance.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.