OPEC+ verlaagt productie met 100.000 vaten

Door ABM Financial News op 5 september 2022 14:55 | Views: 4.836

OPEC+ verlaagt productie met 100.000 vaten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De groep olie-exporterende landen OPEC+ heeft besloten de productie in oktober te verlagen met 100.000 vaten per dag. Dat meldde The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen.

De bronnen zeiden eerder nog te verwachten dat de productie zou worden bevroren op hetzelfde niveau.

Rusland, dat ook onderdeel uitmaakt van de groep, naast de Organisatie van olie-exporterende naties OPEC, was volgens de bronnen aanvankelijk nog tegen een productieverlaging, omdat het pogingen van westerse landen om de Russische olie-inkomsten te beperken na de invasie van Oekraïne probeert tegen te gaan.

De G7 kwam vorige week met een plan voor een prijsplafond op Russische olie.

Op weekbasis verloor WTI vorige week bijna 7 procent, maar maandag noteren de oliefutures tot 4 procent hoger.

Het aandeel Shell wint in Amsterdam bijna 2 procent. BP noteert in Londen ook bijna 2 procent hoger. Total Energies stijgt in Parijs 1,3 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Zie je wel de wrede beul steunt shell met gasdoemen, de opec met minder olie productie en !!Christientje met hoger dividend!!
Katsjinggg
1
maar dit is toch wat milieudefensie, Thunberg, Greenpeace, alle groene partijen reeds jaren eisen geen/absuluut veel minder gas en olie - en terwijl de EU hiervoor applaudisseerde zat Putin openlijk te lachen - nou zouden zelfs de wappies moeten kunnen snappen waarom (of ze het willen snappen is andere zaak)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.