AMG sluit driejarige lithiumovereenkomst met EcoPro

Door ABM Financial News op 6 september 2022 07:14 | Views: 7.177

AMG sluit driejarige lithiumovereenkomst met EcoPro

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft een driejarige overeenkomst gesloten voor de levering van lithiumhydroxide aan het Koreaanse EcoPro. Dit maakte AMG dinsdagochtend bekend, zonder financiële details te noemen.

De lithiumhydroxide wordt geleverd vanuit een faciliteit van AMG in het Duitse Bitterfeld-Wolfen, die momenteel gebouwd wordt en in het derde kwartaal van 2023 operationeel moet zijn.

AMG levert 5.000 ton lithiumhydroxide voor batterijen per jaar aan EcoPro in Hongarije. In het contract is een optie opgenomen zodat EcoPro uiteindelijk meer lithiumhydroxide kan afnemen.

De eerste leveringen vinden eind 2023 plaats en zullen in 2024 op een regelmatige basis worden geleverd. 

AMG verwacht in een eerste fase 20.000 ton aan lithiumhydroxide per jaar te kunnen produceren in Bitterfeld-Wolfen. Uiteindelijk moet de productiecapaciteit worden opgevoerd tot 100.000 ton per jaar.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
DeWalt
2
Kruimeldief
1
Mooi instapmoment. Komen vanaf 40€ toen er plannen waren voor een IPO. Op 8 en 9 september aanstaande mag AMG zich presenteren op een CITI-investment bijeenkomst in Londen! Ik zie een mooie toekomst voor de huidige CEO van AMG-Lithium: Stefan Scherer weggelegd.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront