Beursblik: Deutsche zet ING op favorietenlijst

Door ABM Financial News op 6 september 2022 16:47 | Views: 8.365

Beursblik: Deutsche zet ING op favorietenlijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft ING en Nordea toegevoegd aan zijn lijst met favoriete Europese bankaandelen, in aanloop naar de komende winter, die spannend zal worden voor de Europese economie.

De waardering van banken blijft volgens de analisten in het algemeen zeer aantrekkelijk, met een korting op de boekwaarde van gemiddeld 30 procent en dividendrendementen in de dubbele cijfers, inclusief aandeleninkopen. ING en Nordea zitten daar boven het gemiddelde.

De stijgende rentes veranderen de situatie voor de banken drastisch, met een versnellende groei van de netto rentebaten die nog niet geheel is ingeprijsd in de koersen, volgens de analisten van Deutsche. ING en Nordea gaan nog profiteren van het feit dat de rente in de eurozone nog maar net begint te stijgen.

Hoewel de kwaliteit van de leningenboeken sterk is, betekent een zware recessie, bijvoorbeeld omdat het aardgas op rantsoen moet, dat de sector netto 30 procent minder waard wordt; dankzij de hogere rentes wordt dat beperkt tot 15 procent. Bij ING en Nordea wordt de risico's van een recessie echter veel lager dan gemiddeld ingeschat, en zal de impact van de hogere rente per saldo een positief effect opleveren.

ING heeft bij Deutsche een koersdoel van 12,00 euro en Nordea van 11,50 euro. De andere favorieten zijn Bank of Ireland, BAWAG, Natwest en UBS. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
beleggertje2020
1
Hartstikke fout hoor met ook nog de problemen in Italie in hun keilzog ! Denk dat ING alleen maar verder gaat zakken de komende tijd ! Die zielige renteverhogingen van de ECB stellen geen fluit voor tegenover de almaar oplopende inflatie . ING wordt later m.i gewoon meer en meer geconfronteerd met oninbare schulden als gevolg van oplopende inflatie
jan de vakman
0
Volgens mij is beleggertje2020 een betere analist, dan die oosterbuur, die heeft er vast een berg gekocht en wil de koers omhoog praten, ik geloof ook echt niet dat de ecb de rente stevig zal verhogen, want dan moet ing de stroppenpot met een buldozer gaan vullen!!
boer
0
quote:

jan de vakman schreef op 6 september 2022 20:35:

Volgens mij is beleggertje2020 een betere analist, dan die oosterbuur, die heeft er vast een berg gekocht en wil de koers omhoog praten, ik geloof ook echt niet dat de ecb de rente stevig zal verhogen, want dan moet ing de stroppenpot met een buldozer gaan vullen!!
Bellegertje 2020 heeft denk ik verkocht ën goedkoop weer kopen
mathijsjelle
0
Die klunsen van de central bank hebben de rente net met 0,75% verhoogt. Mooi dat jan de vakman dit begin van de week niet geloofde
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront