Video: ondanks halvering gasprijs houdt onzekerheid aan

Door ABM Financial News op 27 september 2022 11:06 | Views: 9.249

Video: ondanks halvering gasprijs houdt onzekerheid aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de gasprijs in een maand tijd ongeveer is gehalveerd, blijft de onzekerheid groot en hangt er veel af van wat de komende winter gaat brengen. Dit zei energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO voor de camera tegen ABM Financial News.

Er zijn volgens van Cleef een drietal redenen voor de recente daling van de gasprijs.

Allereerst heeft de Europese Commissie recent een serie maatregelen bekendgemaakt, zoals de introductie van een prijsplafond, om de gasprijs te beteugelen. Daarnaast is volgens Van Cleef het beurssentiment in zijn geheel negatief, wat zijn weerslag heeft op de energiemarkt. Tenslotte zijn de Europese gasvoorraden goed gevuld.

Wat dat betreft gaan we goed voorbereid de winter in, meent Van Cleef.

De aanhoudende onzekerheid komt volgens de econoom voort uit het feit dat we niet weten of we een harde of zachte winter tegemoet gaan en wat de effecten daarvan zullen zijn op de vraag en het aanbod. "Dat geldt niet alleen voor Europa, maar bijvoorbeeld ook voor Azië. Is de winter in Azië zwaar dan vloeit vervolgens alle LNG richting Azië, waardoor wij bijvoorbeeld moeite hebben onze reserves aan te vullen in aanloop naar de daaropvolgende winter", aldus Van Cleef.

Klik hier voor: ondanks halvering gasprijs houdt onzekerheid aan

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
G.errit@
1
We leveren Belgie nog steeds 18 miljard kuub gas volgens contract uit Groningen, de gasprijs is in België de helft van wat het in Nederland is. Het zou mooi zijn als de gaskraan iets verder open gezet word en aan de Nederlanders gewoon gas gaan leveren tegen een redelijke prijs, met dit geld kan de geleden schade van de mensen uit Groningen gecompenseerd worden en dit zou gelijk een enorme impuls geven aan de Nederlandse economie, dat heeft het wel verdient na deze jaren van Corona ellende.
jan de vakman
0
Vreemd, dat in dat voorraad verhaal, het stilvallen van een aantal zeer grote gebruikers, volledig buiten beeld blijft!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.