Jefferies verlaagt koersdoel KPN

Door ABM Financial News op 30 september 2022 07:52 | Views: 3.358

Jefferies verlaagt koersdoel KPN
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 2,99 naar 2,90 euro bij handhaving van het Houden-advies.

KPN heeft in de eerste helft van dit jaar sterke operationele resultaten geboekt en deze trend zal zich ook in het derde kwartaal hebben doorgezet, zo verwachten de analisten.

Vooruitkijkend naar 2023, verwacht Jefferies wel dat KPN tegenwind ervaart door hogere kosten, vooral op het gebied van lonen en energie. Ook de gestegen rentes zullen KPN raken, aangezien het telecombedrijf op een aanzienlijk deel van de schulden een variabele rente betaalt, terwijl de consensus nog rekening houdt met een robuuste groei van de vrije kasstroom.

"We zijn benieuwd hoe KPN tegen deze ontwikkelingen aankijkt en hoe het telecombedrijf de impact daarvan wil indammen", aldus analist Jerry Dellis.

Jefferies paste enkele taxaties aan en kwam zo tot een lager koersdoel.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 2,78 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront